Frankrikes Saltarö

Haha ja det är lite som frankrikes saltarö som du sa sara, fast här kan man liksom inte ring till dig, pappa, veronica eller stefan om man är fast i vägskälet..... höhö. Men jag funderar på att skaffa en scooter, det skulle vara grymt nice. Har pratat med mamma om det och hon tyckte att det var en bra ide :) Ska höra lite med sheila i veckan. Nästa helg och veckan därefter kommer jag iaf ha bil så då blir det ju inga problem. Sen har jag skrivit brev till mormor och morfar som jag inte har postat... Annars är det House som gälleroch jag måste säga Linda att säsong 2 blir ättre och bättre... ;) men jag tog bara med två säsonger dum som jag är! Mamma sa idag att hon ska skicka ner "sommaren med göran" och lakrits! <3 TACK! Och tydligen har lisa skickat ner lite tidningar som nog kommer i veckan, tack Lisa! Vad snälla ni är, jag blir otroligt glad! Dessutom kommer det ner en till svensk tjej i veckan och hon frågadeom jag saknade nått från sverige så hon ska ta md löööösgodig :D hehehehe

Idag har jag verkligen inte gjort nånting, passat på baby-valpen, försökt plugga men det går sjukt segt. Jag och kajsa har bestämt franska-plugg-skype-dejt imorron :D Det blir nog kul och nyttigt för oss båda. Kom just på att jag har glömt att bekräfta det... om du läser detta kajsa så är det on hehe!

Igår tog jag bussen ner till tågstationen (jag känner mig som en som verkligen bor här när jag åker buss!) och där mötte jag upp Emmie och Julia som hade bil och vi åkte till Cecilie som inte bodde så långt därifrån. Hon hade som sagt fyllt år. Det var trevligt att hänga med lite tjejer, och ju mer alla drack (de andra skulle nämlingen vidare till Cannes sen, jag var tvungen å åka hem, buuummer... för jag hade hundarna.) ju mer blev samtalen på en härlig blandning av svenska/danska/norska/engelska/franska haha. Det var trevliga tjejer, alla var danskar förutom cecilie som är norsk. det bästa med alla (?)man träffar här är att alla ska stanna till sommarn som jag :)

Alla var helt galna med sina kameror så jag tog inte ens fram min.. :p

puss på er, om två veckor är det alla hjärtans dag och snart där efter fyller Frida år!
Au revoir!


Avatar

okej, nu är det dags för uppdatering. Veckan har gått snabbt, har inte hänt så mycket. Var ju barnvakt åt Francesco i onsdags och jag sägen så här: Elviraa du skulle döda för honom. Han är så sjuuuukt söt, helt otroligt. Så pratar han engelska ;) och italienska!

Tanken var att jag skulle ha bil i helgen (familjen är i Genéve) men den typ exploderade i onsdags..... och kombinationen "ingen bil + hundarna" är inte helkul.... Trots allt lyckades jag trotsa min vanliga förmga att alltid misslyckas att ta mig någonstans kollektivt, och tog bussen till tågstationen i Cagnes sur mer, och tågen därifrån till Cannes. Där mötte jag upp Annie, som jag träffade på svenska kyrkan, och vi kollade på Avatar 3D. Dem var bra! Den där james cameron alltså.... Sen var det dags för oss att ta oss hem så vi tog tåget tillbaka till C S M, och sen skulle vi ta taxi till mig. Tyvärr fanns det inen taxi så långt ögat nådde (däremot var det ca 3 bilar med obhagliga män som stannde och erbjuöd oss skjuts..) Tillslut får vi tag på taxi och kommer hem. Hemma hinner vi sova ca två timmar innan telefonen ringer (2.30) och det är säkerhetsbolaget som larmet är kopplat till som ringer och frågar om allt är lugnt och o lösenordet   ...................................... ??? Öh ja allt är lugnt eller vad menar du? Larmet hade tydligen gått och jag hade intee ens hört det, så han fågar om han ska koma å ja ba jaa... Sen går jag upp och kollar och då är det den förbannade katten som har smitigt in och satt igång larmet!

Roligt att bli väckt på det sättet..

Ikväll funderar jag på att åka till en norsk tjej som fyller 22, men som sagt när man inte har bil här blir allt så oändligt mycket jobbigare.

saknar sverige och, trodde aldrig att jag skulle säga det här men, SL!

hejdå

Champange på måndag.

Jag och Sheila håller på att prova oss igenom franska viner haha, men ikväll blev det tydligen champange istället!  Jag är barnvakt oh barnen har efter en kväll av Scrubs och cupcakes och MASSA bråk, gått och lagt sig. Kändes som att jag var den som var 9 och inte 19 när jag tjuter till av förtjusning när Annelise först plockar fram "Föräldrarfällan" (!) och sen "Mamma Mia" :) Då blev jag ganska nöjd!

Förövrigt började dagen ganska jobbigt med att jag fick jobba till ca 13.30 istället för 11 som  jag brukar eftersom Sheila visade sin pedantiska sida och vi började gå igenom ALLA lakarn och handukar i hela huset (+ min lägenhet, gästhuset och rummet över garaget!) Dessutom har det regnat hela dagen...

Efter att jag hade pratat lite med mamma på skype så åkte jag ner till ISN (International school of Nice, barnens skola.) Christian är ju med i "Into the Woods" som är den årliga skol-musikalen (typ high school musical feeling..) Eftersom jag inte har direkt mycket att göra just nu så tänkte jag se om de behövde hjälp, och tydligen behövde dom det! Mrs Morgan sa att jag var "send from god" hehe! Så nu ska jag va där i princip varje måndag tills premiär om en månad! Idag satt jag mest och tittade på rep, och jag måste erkänna att det kliade i fingrarna efter att lägga sig i med ord som motstånd och drivkraft och riktningar haha!

Jag tänker alltid att jag har så mycket fritid nu när man e ny och så men nu inser jag att det är lite planer i veckorna:

Måndag: antagligen skojpläsen då då.
Tisdag: Franska
Onsdag: Ska jag vara barnnvakt åt lilla Fransisco, 2. (vilket betyder ca 45 euro till i veckan)
Torsag: inget
Fredag: Franska

Har insett att det är sjukt dyrt att gå ut så det är väl bra att jag tjänar lite pengar i veckorna!

Puss mon cheris







Svenska kyrkan

Jag börjar förstå det som pappa alltid tjatat om, att man automaatiskt utmanar sig själv när man flyttar utomlands. att man "tvingar sig" att ta kontakt. Idag var jagi Svenska kyrkan på "au pair/ungdomsträff. Man lämnar Sverige som en person med vänner, familj, vardag. Hemma har man egentligen inget behov av att skaffa vänner eller träffa nya människor. Vilket kan va sjuuuukt skönt iofs..!! För att citera pappa som faktiskt slog huvudet på spiken (min fiiina,klocka pappa!!) så lämnar man Sverige i fest och kommer till frankrike som en NOBODY.

MEN eftersom man, som många vet, blir extremt mycket mer produktiv när man verkligen måste, så resultarde det i att jag sökte fram svenska kyrkan på nätet --> mailade en tjej där --> fck veta aatt det var typ träff ikväll --> satte på den förbannade GPS:en --> blev förvirrad och lätt panikslagen (som alltid när jag ska köra till något nytt ställe) --> körde helkontigt, men kom tillslut fram! Det var 4 svensk tjejer där (+ mig), en norsk tjej och en dansk tjej. Det hela var faktiskt jätte trevligt och svenska kyrkan va mysig och så! Vi satt och fikade och snackade från ca 17.30 till 20.00. Två av det andra tjejerna hade kommit som jag för ca 2-3 veckor sen och de andra hade varit här sen ca september. Alla tjejerna verkade helt ok, jätte trevliga! men vi får väl se om "det blir nått" höhö.. Vi tog namn och tele iaf (och konstaterade att alla hde facebook hehe) Vi kanske ska ses nästa lördag, men eftersom det inte bliev nånting den här helgen vill jag verkligen inte få några förhoppningar, i vilket fall som helst kanske jag jobbar nästa helg...

Jag cyklade till Saint Paul  idag när jag vaknade och åt lunch (okej, nutella crêpes heheheheh)
Dagens lärdom: Om en dansk pratar om "lunch", så menar hon frukost... Det var sjukt svårt att fatta vad hon sa, norsken=inga problem. Hon fick översätta mellan oss haha.


St Paul, vet att ni har sett den men staden är så fin. :)


Le petit chapelle - ett fik som jag inte har provat, det är nog inte ens öppet tror jag. och nån skylpyur (det vimlar av skylpturer i staden, vissa e skitfula.. tycker dock om det här lite grann :)




Tittade in i kyrkan! den va fin höhö.




Den här är tydligen jätte historisk eller känd eller så.


Insåg att alla bilder hittills är bilder på omgivningen haha så nu kommer en på mig! Hejdå!

Hello!

Bonjour mdm! idag cyklade jag till Vence för franska. Det går bra att cykla, så mycket snacks som sheila och barnen (och jag...) trycker i mig knns det bra med lite vardagsmotion! Tyvärr så bor vi ju nära alperna, vilket betyder att allt ligger antingen uppåt eller neråt. Det är alltså seg uppförsbacke iprincip hela vägen till Vence (tar ca 40 min att cykla) och sen kan jag typ rulla hela vägen hem.

Mamma! jag cyklade förbi hotellet du hade tittat på, det ligger aldeless i utkanten av Vence, gaanska nära mig, men ändå inte. Bra sak: Busshållplats precis utanför vet dock inte vilka bussar som går därifrån, vi pratar om det på skype senare! Jag skrev och postade ett vykort till mormor och morfar också :) ska nog skriva ett längre brev senare. Sen pratade jag med Elvira idag och hon gjorde mig jätteglad/nervös genom att säga attt hon hade gått vidare till 2:a provet på Malmös teaterhögskola.... Tur att dom äntligen fick lite vett i skallen, jag började nästan tvivla på systemet höhö.... Även om du inte går vidare tiil 3e så tycker jag att du är sjukt duktig som skådespelare (hoppas att du tar det  lite mer på allvar än när din mamma säger "du är ju jätteduktig", för jag har ju faktiskt jobbat med det/dig)

Jaha, förövrigt så hoppas jag att helgen kommer bli nice, vi får se. Är i allafall ledig och om allt annat skiter sig har jag fått höra att det ligger ett stall på gångavstånd härifrån som jag ska checka in ;) :D

lugna gatan helt enkelt

Det har inte hänt så mycket dde senaste dagarna, därför har jag inte skrivit... Fick nyss veta att rosie har blivit jättesjuk och åkt hem till england (min enda vän änsålänge, lyckat!!) Idag och igår har jag mest varit hemma och tagit det lugnt, fick lite hemarbete på franskan i tisdags som jag kämpar med (je suis á france!) Ikväll ska jag vara barnvakt åt annaelise och christian och annelises vän Alex. 99 % säker på att dom kommer bråka över maten och att dom inte kommer att lägga sig 21.30.... Helgen har jag ledigt men jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. ska försöka hitta en buss som går nära här, vi får se hur det går. Just nu sitter jag i trädgården och  pluggar lite och skriver lite här hehe, jag har ansvaret för hunden men jag vette fan var han är, eftersom tomten är stor som en mindre skog.... imorrn är det franska iaf, och på söndag ska jag nog till svenska kyrkan... förhoppningsvis!

Det får faktiskt duga nu mamma! Som sagt har det ju inte hänt så mycket.

au revoir

Release me!

Idag var jag i Monaco över dagen, mötte upp Linda Kristin, som är min syster Lidas bästa kompis från gamla goa hallsta! Det var roligt att höra att hon hade västmalänskan kvar efter 15 år i Frankrike haha.... Det var mycket trevligt att träffa henne! Det roliga är ju att vi inte alls hade pratat knappt höhl och nu pratade vi jättemycket! Vi träffades vid casino square utanför Casino Monte-Carlo. Idag var det skinane sol ute så Monaco fick en annan chans för min del och oj ni skulle se (Linda du vet ju). Casino Square är en stor rondell, med Hotel de Paris på ena sidan, Casinot på andra sidan (och kasinot är en byggnad som är helt amazing...) och runt omkring ligger affärer som Valentino, Gucci, Prada ect. Efter att jag hade lunchat med Kri, gick jag längs strandpromenaden och blev lite sur över att jag hade glömt kameran..... sorry! men jag kanske ska dit på torsdag så då kanske det kommer lite bilder :) Sen hade jag lite tid över innan vi skulle hämta barnen i skolan så jag satt mig på en uteservering och pluggade på De Franska Verben... Som tur va fick jag hjälp av en jättetrevlig servetris med uttalet som btw är heelt fuckt up!! det går liksom inte ens att gissa hur det uttalas för stvningen är en helt annan :@. Igår tog jag med valpen och fikade med två au pairer  som bor i närheten, äntligen lite folk!!! Hoppas resten av veckan går bra...

Saknar alla hemma fortfarande, enligt mamma blir tredje veckan värst! :O Vi får se.... puss!


Just det, angående rubriekn så gick jag längs hamnen i Monaco idag (och tittade på alla löjligt stora yatchar) och då hörde jag lilla svenska Agnes spelas.... :D Det var inte så länge sen vi stog där med hemmagjorda skyltar "Heja Agnes du är min idol!" hihi

Påminn mig att aldrig skaffa valp.

Just nu sitter väl valpen och bajsar nånstans i lägenheten... Hans favoritplats är mattan...

dagen började klockan 8 (kul att man får sovmorgon nr det är helg...) med att hundarna ska få mat, efter det packade jag med mig valpen och tog Den Underbara Jeepen ner till Cagnes sur Mer för att hämta städerskorna från tågstationen.
En sak som är lite små jobbig är att det ofta blir missförstånd angående tider. När Sheila säger att jag ska hämta städerskorna "half nine" låter det ju i mina öron som halv 9, men hon menar half past nine (dessutom var det tydligen då jag behövde åka, inte vara där...) men men. Idag regnade det inte höhöh så jag tog med min puppy till St Paul för att äta frukost. På vägen dit mötte vi helt plötsligt två lösa dobberman-hundar, alltså utan halsband eller ägare...... och jag som höll en liten bision fraise i famnen typ blundade och bad till gud när dom kom springade mot mig på den folktomma gatan!! Som tur va stannade en bil och hjälpte mig, och sen skjutsade dom mig till st paul (lugn, dom hade en 7 årig flicka i baksätet så de va okej :)) Sen har jag handlat lite mat till min lägenhet! Lite ensamt har det varit men ändå trevligt, hoppas på att kunna käka lunch med Rosie imorrn och sen ska jag till Monaco och till Svenska kyrkan på måndag.. :)

Nu kommer lite bilder från St Paul de Vence som är staden jag bor närmast!


"Ingången" till St Paul





Den här utsikten är absolut inte ovanlig, den finns typ överallt i 360 graders vinkel! I love it!


Det är såhär franska ska pluggas!



tyvärr så pluggade jag absolut ingenting, även fast jag borde efetersom jag ligger efter alla i klassen och läraren enbart pratar franska..

det var allt för idag, det har alltså inte häänt överdrivet mycket hejdå puss!




Själv med hundarna...

Hej, vad är det första jag gör när jag kommer hem efter att ha skjutsat Sheila och barnen till flyplatsen? Jo slår fel kod så att larmet sätts igång.... ågud va jag älskar mig själv ibland..

tänkte att ni ville se bilder på huset, det är verklogen jättefint och idag var det sol också!




Här är ute matplatsen typ, men grill och så, men det används mest på sommaren.

och här satt jag och pluggade franska idag, i solen!!!! och det var varmt!

Princess Grace Avenue

... hittade jag inte riktigt, men jag kom till Avenue Princess Alice. Var i Monaco idag och kikade runt, tänkte om jag skulle ringa Kri, men det kanske skulle vara kontigt?? Jag var iaf där några timmar mitt på dan idag, med Sheila som skulle fräffa en vän. Monaco är så kontigt att det är svårt att beskriva. Det är världens näst minsta land (Vatikanstaten ligget etta) och alla är super rika. Just idag har det varit jättedåligt väder hela dan så sheila sa också att det är en helt annan sak att komma hit på sommaren eller när det är fint väder, så vi ska dit igen och kolla på Monte-Carlo Beach. Jag ska dit på måndag förresten och lämna bilen på lagning.

Jag kände mig som Shoshanna i Inglorios Bastard när jag satt mig på ett litet café och åt Crêpes (med nutella ofc) och läste Tusen strålande solar. :D Det va lite kul.... annars har det inte hänt mycket, jag ska skjutsa familjen till flygpplatsen imorrn efttersom de ska hälsa på sin pappa i Genéve över helgen.

Idag fick jag ett fint erkännande inom familjen, både Annelise och Christian sa att dom tyckte om att ha mig i huset, tydligen hade Christian vart lite skeptisk innan jag kom och sagt till Sheila: "if i don't like her, can we fire her?"
härligt...... men jag funkade tydligen och det var ju skönt att höra!!

Inga bilder idag ska ta när det blir finare väder, puss puss saknar er!!

Nice ahaaa

Idag var det Nice direkt efter att jag hade gjort mina morgon timmar, Sheila släppte av ig i Nice och sen fick jag vandra runt lite på egen hand medans hon hade möte, vilket var ganska skönt. Även fast jag klagar över att jag inte har några vänner än är det ganska skönt att få ta in saker och ting på egen hand. Jag pratade med Sheila om att åka hem och hälsa på över Adrians dop, och hon skulle kolla men hon sa att det var ok! Shit vad jag längtar efter alla hemma!

Idag var det babysitting hela kvällen, sitter just nui vardagsrummet med datorn eftersom jag inte vill vara nere i lägenheten om barnen vaknar.



Sheila är ute med sin vän och ikväll vardet min tur att laga middag, det blev pizza från Mister Pizza ;) och sen vart det bråk vid middagsbordet som alltid! Men annars har kvällen varit trevlig, annelise och jag gjorde smooties och spelade TP.

I Nice köpte jag ett simkort till mobilen så att jag kan ha ett franskt nummer. men det verkar funka sådär...... sara har du fått mitt sms?
en annan kul grej so hände idag var att annelise var och stöka runt i min lägenhet och rota i kylen och hittade peanut butter, jag har alltid vägrat jordnötssmör oh tyckt att det verkar sjukt äckligt men hon tvingade mig att smaka och det var fan gott! smakade som jordnötsringar nästan exakt! Oj vad man lär sig nya saker hela tiden! hihi.

Nu ska jag lyssna på "Luftslottet som sprängdes" på ljudbok som Andreas laddar ner till mig! Godnatt!

Här är lite bilder från Nice, bildena ser sjukt tråkiga ut ser jag nu när dom är på datorn... men men det kanske blir lite roligare om det är soligt och sommar, tänk på att det är januari och vinter även här..











Grattis till vår lilla Angelica som fyller stor idag! Sorry i miss it..!

I was walking in Vence

Det råkade verkligen bli 2 cool 4 school idag.... Jag skulle åka med Rosie till grannstaden Vence, som ligger ca 15 min bort med bil, men hon smsade att hon var sjuk typ en halvtimme innan franskan bbörjade och sheila hade pilatesträning så jag ville inte direkt störa henne (känns som allt jag gör är att fråga where is this going, how do i put this on, where do you keep that ect ect..) så jag bestämmde mig helt enkelt för att gå. Det var sjukt mycket längre än jag hade tänkt mig så det hla resulterde i att jag komm sjukt försebt så jag bestämde mig för att strunta i det och bara komma till slutet och lämna checken och be om ursäkt för att jag hade missat första lektionen. Det lustiga med frankrike (eller det kanske bara är jag som uppfattar det så) är att allt är inte så seriöst och stenhårt här, händer det så händer det liksom. passar mig ganska bra hehe.....

iaf, efterom jag beslutade mig för att strunta i att skämma ut mig totalt genom att komma ca en timme försent första lektionen så gick jag för att köpa anteckningsblock i Vence. Franska böckerna har jag fått av Sheila efter att hon pluggade franska. Det första jag ser när jag kommer in är "Les hommes qui n'aimaient pas les femmes" skriven av Stieg Larsson! (ok, det första jag ser är franska Twilight.. hehe) lite roligt! Också Camilla Läckbergs Isprinssesan fanns med bland favoriterna.

Mamma du skulle vara så stolt (/irriterad, eftersom jag var ganska dålig hemma...) över mig om du såg hur mycket lampor jag släcker varje gång jag lämnar ett rum!! Faktum är att Frankrike har ett annorlunda system, dom har sk "red days" typ när det är kallt och alla sätter på värmen, då hörjs elpriset väldigt mycket.

Nu har jag just kommit ner till min lägenhet efter att ha ätit mat med familjen, jag och Annelise bakade kakor också (eller ok, det var en påse som innehöll kaksmet som man la upp på en plåt och stoppa in i ungnen½!)

Sen blev det lite pinsamt och smärtsamma minnen frånmellanstadiet högstadet/gymnasiet när jag skulle hjälpa Annelise (9.....) med matteläxan. hehe. Det slutade med att hon hjälpe mig med hennes franska läxa :D

Au revoir! (Hon hade det som stavningsläxa så nu vet jag hur det stavas)

2 cool 4 school

Bonjour!

Idag gick jag upp kl 7 som jag gör alla vardagar och jobbade till kl 10 ca, då Rosie, en annan au pair som bor en bit härifrån kom och hämtade mig så åkte vi till Vence, där man tar franska lektioner. Rosie går i level två men sen hoppade hon ner till min level (alltså nybörjare.....) så vi jag ska plugga franska här nere tisdag och fredag (eller mardi e vendredi) kl 10.30 till 12.00. Hoppas det ger resultat! annars har det inte hänt mycket idag, Rosie och Olivia, som också är från stockholm, ska åka till Nice i helgen och sova över där, jag fick hänga på men jag tror inte att jag kan, eftersom Sheila och barnen åker till Genéva i helgen så måste jag se efter huset och hundarna...... fan jag som verkligen börjar tröttna på att va själv i lägenheten... men det kommer väl fler helger antar jag. Imorrn är det franska så då får vi väl se hur det går!

Au Revoir! eller hur det nu stavas... PUSS

South of France

Eftersom den här bloggen delvis är skapad av efterfrågan så får ni kommentera så det inte känns som om jag skriver för mig själv!

Hur som helst, intresset för att veta vad jag sysslar med här nere lär ju svalna med tiden, ioch med att alla där hemma fortsätter sina liv och att ni tröttnar på att höra om hur jag inte har några vänner och kollar onormalt mycket på scrubs för tillfället (som jag för övrigt hittade i lägenheten..!)

Trots att jag låter lite negativ så har jag det jättebra här nere på Franska rivieran, närmare bestämt St Paul de vance som ligger ca 15 minuter utanför Nice med bil. Och i sin tur bor jag ca 5 min utanför St Paul och grannstaden Vence. Klimatet är ganska kallt, det var 7 grader när jag landade i torsdags men sen har det regnat sen dess och vart dimmigt, men tydligen brukar det inte va så. Ävenn fast inte solen skiner så är det jag sett av området jag bor i och St Paul helt amazing! Alltdså det går inte att förklara hur vackert allt är här och jag blir irriterad av min kamera som gör det allt annat är rättvisa. Imorse var jag, Sheila och Annelise (och förstås Mickey, vår nya hundvalp..) och åt frukost i St Paul, den staden är en gammal medeltidsstad som är lite av en konstnärs stad eftersom det tydligen har bott, fötts, och dött en massa kända konstnärer där.

Och nyss åt vi "English sunday lunch" som är som våra söndagsmiddagar hemma iprincip bara att man äter lite tidigare, typ vid 16, 17. Vi åt lamm, greenbeans, morötter, potatis och yorkshire pudding, det var asgott!

Imorrn ska jag antagligen till Vence och kolla om jag kan plugga lite Franska medans jag är här, Fransmännen är verkligen dåliga p engelska.....

tack vem det nu va som skapade skype, så jag kan prata med MAMMA och andra hemma. <3
Sankar verkligen att känna lite folk. hoppas att det kommer.

Här ska ni allafall få se lite bilder :)

Grinden med kod och monotor
Vår Grind, säkerhet före allt!

Bilderna är lite konstiga för jag tyckte det va ganska pinsamt att langa fram kameran och fota huset.. hehe..




Och nästa bilder är på annelise som är 9 år och Mickey hennes (våran) tre månader gammal bision fraise/westen skotty eller va han nu va... och på christians dukning till middan (12 år) vågar inte riktigt skriva nått dumt här om dom skulle läsa vilket är helt ologiskt men det är som när manmma viskar nr man pratar om någon, även fast den personen befinner sig i en annan stad.


annie och mickey



i mitt vardagsrum!




nametags



J det var allt, saknar alla hemma! hejdå!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0